“Un món per viure és un món per a tots, per això cuida i estima el nostre Medi Ambient”

domingo, 19 de enero de 2014

Estalviem aigua

Fer un bon ús de l’aigua i trobar mètodes per estalviar-ne és un bé comú per tots i pel Medi Ambient. I els nens hi juguen un paper important. Tot i que a les escoles es treballa aquest tema a fons, intentant inculcar la cultura del no malbaratament de l’aigua, hem de fer que aquest respecte neixi des de casa. I la manera és que els adults actuem amb responsabilitat per tal que els fills tinguin model i exemple a seguir d’una forma espontània: els nens han d'adquirir hàbits. 
Per això aquí us deixem algunes propostes i remeis casolans per reutilitzar i estalviar aigua a casa i a l’escola:

1. Col·locar bidons industrials a sota dels extrems de la teulada, d’aquesta manera l’aigua que s’acumula cau als bidons i la podem fer servir per regar l’hort, el jardí o reutilitzar-la per altres coses.
2. Recollir l’aigua freda que surt de l’aixeta abans de sortir la calenta. Es pot utilitzar per fregar el terra, regar o pel WC, entre d’altres.

3. El WC no és una paperera: Cada vegada que fem una descàrrega de cisterna estem gastant de forma absurda entre 9 i 12 litres d’aigua. Si en som conscients no hi llançarem papers, cabells o altres coses que no costa gens tirar a la paperera normal.
4. Tancar les aixetes quan no les utilitzem: quan ens estem raspallant  les dents, ens ensabonem les mans o el cos a la dutxa, quan rentem els plats, etc.

5. Dutxar-nos em comptes de banyar-nos farem un consum d’un 80% menys d’aigua.

6. Si tenim rentavaixelles posar-lo en marxa quan estigui amb la càrrega màxima així estalviarem aigua i energia. El mateix amb la rentadora.

7. Instal·lar  economitzadors a les aixetes: Aixetes de baix consum, limitadors de cabal, airejadors ... Són petits elements molt barats i fàcils de col.locar que ens permetran estalviar entre un 40 i 60 % l’aigua que utilitzem sense percebre la diferència.
8. El cotxe ben net:   pensant en el consum d’aigua, és molt millor portar-lo a un túnel de rentat que no pas fer-ho a casa amb una mànega (així podem arribar a gasta fins a 400 litres!!)




No hay comentarios:

Publicar un comentario